Σταυρωμένου Σητεία - Επιπλοποιείο Ρόδος Φάνες

Σταυρωμένου Σητεία

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ιδιωτικό Αγροτικό Μουσείο «Η Καντούνα»
Rating:3.00, Ψήφοι:11

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο τον χωριού Σταυρωμένος τον Δήμου Σητείας. Στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα ερειπωμένο φονρνόσπιτο που το κτίσιμο του χρονολογείται στις αρχές τον προηγούμενου αιώνα.

Απέχει 7 χλμ. από την πόλη της Σητείας του Νομού Λασιθίου και ο επισκέπτης ακολουθώντας μια φυσιολατρική διαδρομή που περνά από την πανέμορφη πηγή Ζου, με εναλλαγές τοπίων και παλαιών νερόμυλων, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα αυθεντικό παραδοσιακό κρητικό καμαρόσπιτο, με όλη την επίπλωση και τα καθημερνά αντικείμενα χρήσης.

Στο αγροτικό μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να δει τον παλιό ξυλόφουρνο που βρίσκεται στην αυλή τον σπιτιού, το μαγγανοπήγαδο και τέσσερα (4) δωμάτια μέσα στα οποία υπάρχουν βιτρίνες με θεματικές ενότητες αντικειμένων: κεραμικά, γεωργικά εργαλεία, είδη κουζίνας, υφαντά, κεντητά χειροτεχνήματα, ενδυμασίες, νομίσματα, φωτογραφίες. Στα δυο κυρίως δωμάτια του μουσείου άξια θαυμασμού είναι η μεγάλη πετρόχτιστη καμάρα και ο οντάς, το παραδοσιακό ξύλινο κρητικό κρεβάτι.

Το αγροτικό μουσείο «η καντούνα» στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής λαϊκής παράδοσης και στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους και την E.E. (Ε.Γ.Τ.Π.Ε-Π) στο πλαίσιο τον ΠΕΠ Κρήτης 2000 - 2006, άξονας 5.5. Μέτρο 5.5. (Ο.Π.Α.Α.Χ.)

Για πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη σας στο μουσείο, μπορείτε να τηλεφωνείτε στα παρακάτω τηλεφωνα: 6972576112 & 6975856766.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ωράριο λειτουργίας : 9:00-10:00 π.μ. και 5:00-7:00 μ.μ.

 
                     
          
  Twitter   Facebook